"Už od Náchoda se neustále ptá,..."

Život je nebezpečný

6. 8. 2015 5:00

Gimli:
"... Myslel jsem, že je Fangorn nebezpečný."

Gandalf:
"Nebezpečný! A to jsem také, velmi nebezpečný. Nejnebezpečnější ze všeho, s čím se kdy setkáš, leda by tě přivedli živého před trůn Temného pána. A Aragorn je nebezpečný a Legolas je nebezpečný. Jsi obklopen nebezpečím, Gimli, synu Glóinův, vždyť TY jsi sám nebezpečný - po svém způsobu. Jistěže je Fangornský les nebezpečný - nikoli nejméně těm, kdo se příliš ohánějí sekyrou; a Fangorn sám je také nebezpečný; přesto moudrý a laskavý."


 

Život je nebezpečný. Vůbec se nemusíte bát ošahané tyče v MHD, jízdy na kole nebo snězení listu salátu, který vám právě upadl do trávy. Není nutné si každou chvíli mýt ruce desinfekčním mýdlem a obdobně obšťastňovat podlahu. Jaký má smysl vyšilovat z toho, že v místnosti je nebezpečná včela?

Světy se neustále šíří akcenty, zprávy i fámy o tom, jak je svět nebezpečný: kde se bojuje, kde se umírá na nemoci a kde koho potkala jaká nehoda či neštěstí. Všude kolem nás lítají spousty virů i bakterií. Každou chvíli vás může zlikvidovat nějaký trouba, třeba jen bezohledností. Může se stát...

... když si budeme dávat pozor na zvláštní nebezpečí. Nebojte se! ŽIVOT je nebezpečný, ale tím že se před ním budeme schovávat si neprospějeme. Oslabíme svou imunitu  v "sterilním" prostředí?, svá těla vysedáváním v "bezpečí"?, svou psýché bezpečnými "vztahy" z monitorů?

Žijme přirozeně, s radostí a bez zbytečných obav - jen tak máme šanci z života vyklouznout zdraví ;)

Zobrazeno 1051×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio