"Už od Náchoda se neustále ptá,..."

Malorka

4. 5. 2017 5:29

Měl jsem pěkné pozvání od svých koleżanek. Vyrazit na prodloužený víkend někam na výlet, letadlem do zahraničí. Docela mě to lákalo, ikdyž co zvládnete prožít za tři dny? Asi dost, ale čas utíká a než uchopím nové prostředí a začnu z něj něco čerpat, je týden pryč... Ale s tím bych se popral, jak mám zkušenosti s retrospektivou a ponorem do svého ne/vědomí a prožívání, časem bych vytěžil z té zkušenosti.

Jsem poměrně skromný a hluboký člověk. K příjemnému zastavení, zamyšlení, kontemplaci a prožitkům mi stačí kopce v okolí Brna (ale ano, ty v okolí Ostravy jsou o dost lepší). Nemusím kvůli zážitku něčeho pěkného cestovat daleko. Navíc, co by mě ten zážitek z cest dokázalo dost znepříjemnit je částka, jakou je třeba uhradit, než se na místo dostanete. Třeba dát tisícovku za den a ještě něco za jídlo (apod.) a pro pár hodin zážitku se spolupodílet na tunách emisí, není pro mě nic příjemného.

Nejsem cestovatel a vůbec ne turista, který chce něco vidět, někde být a nechat se tím jen líznout. Chci na hlubinu a to jde i zadarmo. Vlastně si myslím, že nejvíc peněz se vyhodí za povrchnosti, zbytečnosti a zmetky. Já chci investovat do poctivých, užitečných a hlubokých věcí a činů. Ergo, přece jen zůstanu v okolí domova, tentokrát.

Zobrazeno 949×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio