"Už od Náchoda se neustále ptá,..."

Skutečný život - Investice

7. 7. 2016 4:57

Do života se musí investovat!

Například cizí jazyk. - Otrava! - Trvá to. Ale jednou se to vrátí. Kdo neinvestuje, nezažije to oplácení. Příliš opatrní hrají hru já nic ty nic. Přežívají a nežijí.

Než jsem já začal do něčeho investovat, jiní investovali do mě. Rodiče, učitelé,... Investovali bez záruk a jistot, jestli to k něčemu je. Jestli to zužitkuju nebo promrhám. Já jsem tedy investor, který jsem DLUŽEN.

=> Člověk není na světě jen sám pro sebe! Sám závisí na jiných a jiní trochu na něm. Závislosti mezi lidmi tak dávají smysl. Opíráme se o sebe. (To můžeme ocenit třeba v komplexnosti a komplikovanosti fungování velkoměsta.)

Hrozná zkušenost, když vás někdo zaměstnává a najednou přestane - prázdno. Je třeba nejen soustředit se na zaměstní, ale umět si počít něco se sebou, když mi práci nikdo nedá. Naučit se dělat to, co se na světě má dělat, co je třeba.

Pro cíle nemůžeme zavírat oči a uši. malé děti jsou příkladem otevřených srdcí a myslí, nic pro ně není banální, zbytečné ani marné. Pětkrát postavit věž a nechat spadnout - nic se neděje.

Věci mají cenu, jen když něco stojí, jiného si nevážíme? Ve skutečnosti to nejcenější dostáváme.

Inspirováno, prof. Jan Sokol

Zobrazeno 1094×

Komentáře

ObiSkyWalker

"Nemáš nic, co bys nebyl dostal." - 1. Korintským 4,7

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio