"Už od Náchoda se neustále ptá,..."

Všechno co chci dát

2. 1. 2015 14:00

Nejsem dokonalý - zatím na tom (jen) pracuji. :D Tak mi do příkladu z videa často chybí trochu kuráže nebo jindy neumím překonat lenost a obavy. Když už nezvládám takové krásné činy, tak se alespoň za ty kolem sebe modlím.

Nemám kuráže a nemám ani nadbytek, abych velkoryse obdarovával své okolí částkami, za které by se opravovaly střechy, krmili nenasycení a ubytovávali potřební. Ale snad stejně si hledám cestičky, jak být k prospěchu pro své bližní.

To nejcenější, co mohu rozdávat, čeho mám, ikdyž nevím kolik, je můj čas. Patřím k těm, kteří ho dovažují zlatem. Odkládám seminární práce (studium) a ruční činnosti do nočních hodin, abych se mohl vidět s živými. Odmítám zajímavé nabídky (brigády, pohovory,...), abych přislíbený termín neodebíral. Na některé schůzky se chystám zvláště náročněji, abych mohl svůj protějšek potěšit (třeba čerstvým moštem vlastních jablek), a většinou taky jedu i pár kilometrů na kole.

Nečekám nic, od těch, kterým jsem připraven stát na blízku. Ale stejně, bych byl rád, kdyby si mí drazí vážili mého nejcenějšího daru. Taková odložená schůzka, přeložená za pár hodin v čas, kdy mám náhodou volno, je velkou přítěží, protože sotvakdy mohu ten čas adekvátně využít.

Zobrazeno 683×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio